Vitamina B12

Vitamina B12, cunoscuta si sub numele de cobalamina, este o vitamina esentiala de care organismul nostru are nevoie, dar nu o poate produce. Exista doua forme de B12 care sunt active in metabolismul uman: metilcobalamina si 5-deoxiadenozilcobalamina.

Se gaseste in mod natural in produsele de origine animala si in suplimente alimentare (orale sau sub forma de injectie).

Vitamina B12 aduce beneficii sistemului nervos central in multe moduri importante. Ajuta la mentinerea sanatatii celulelor nervoase, inclusiv a celor necesare pentru semnalizarea neurotransmitatorilor. De asemenea, ajuta si la formarea invelisului protector al nervilor (invelisul de mielina a celulei).Beneficii - Vitamina B12

  • Ajuta la sporirea nivelului de energie: vitamina B12 aduce numeroase beneficii metabolismului, deoarece este necesara pentru a transforma carbohidratii in glucoza. Glucoza extrasa din carbohidrati este transformata in energie, motiv pentru care persoanele cu deficienta de vitamina B12 se confrunta adesea cu oboseala. Totodata, vitamina B12 este necesara pentru semnalizarea neurotransmitatorilor, care contribuie la contractarea muschilor si ne ofera energia necesara pentru a ne desfasura de-a lungul zilei fara a ne simtiti obositi.
  • Imbunatateste memoria si scade riscul afectiunilor degenerative: deficitul de vitamina B12 poate provoca diverse tulburari neurologice si psihiatrice. Datorita rolului sau in mentinerea sanatatii sisteului nervos, studiile indica faptul ca vitamina B12 aduce beneficii functiei cognitive si este folosita pentru a reduce riscul de afectiuni neurodegenerative, inclusiv Alzheimer, Parkinson si dementa.
  • Imbunatateste starea de spirit: vitaminei B12 are capacitatea de a ajuta la reducerea tulburarilor de dispozitie, precum depresia si anxietatea. Mai mult decat atat, vitamina B12 este necesara pentru concentrare si procesele cognitive, precum invatarea, iar o deficienta poate duce la dificultati de concentrare si tulburari de atentie.
  • Protejeaza sistemul cardio-vascular: vitamina B12 ajuta la reducerea nivelurilor crescute de homocisteina, care este un factor de risc major pentru afectiunile cardiace. Homocisteina este un aminoacid, iar nivelurile sale din sange sunt influentate de nivelurile vitaminelor din complexul B, inclusiv B12. Vitamina B12 contribuie la mentinerea sanatatii sistemului cardio-vascular prin mentinerea unui nivel scazut de homocisteina im sange, pritejand impotriva afectiunilor precum atacul de cord sau accident vascular cerebral.
  • Imbunatateste sanatatea parului si pielii: vitamina B12 este esentiala pentru pielea, parul si unghiile noastre, deoarece joaca un rol major in reproducerea celulelor. Vitamina B12 imbunatateste sanatatea pielii reducand roseata, uscaciunea, inflamatia si petele de acnee, reduce ruperea firelor de par si intareste unghiile.
  • Ajuta la digestie: vitamina B12 ajuta la stimularea bacteriilor santoase din mediul intestinal. De asemenea, aceasta ajuta la eliminarea bacteriilor daunatoare, protejand impotriva afectiunilor inflamatorii intestinale sau candida.

Daca doriti sa va bucurati de toate aceste beneficii, suplimentul alimentar Viusid este alegerea ideala, fiind conceput special pentru a sprijini sistemul imunitar si pentru a ne proteja de infectii virale si inflamatii.