Resveratrol

Resveratrolul este unantioxidant bioflavonoid polifenic, care este produs de anumite plante si care se gaseste in numeroase alimente pe care le consumam. 

Plantele care produc in mod normal atat resveratrol, cat si alti antioxidanti, o fac, pe de o parte, ca mecanism de protectie, iar pe de alta parte ca raspuns la factorii de stres din mediul lor, precum radiatii, insecte daunatoare sau alti pradatori. 

Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici polifenoli si cei mai puternici polifenoli, protejand impotriva simptomelor asociate cu procesul de imbatranire, prin neutralizarea radicalilor liberi.

Cele mai abundente surse de resveratrol sunt plantele, strugurii (mai ales in coaja lor), cacao (in forma bruta) si fructele de padure precum afinele, dudele sau afinele. Vinul rosu este unul dintre cele mai cunoscute si bogate surse de resveratrol, dispunand de niveluri ridicate, datorita procesului de fermentatie prin care sucul de struguri este transformat in alcool.Beneficii - Resveratrol

Resveratrolul are numeroase beneficii pentru sanatatea noastra, precum urmatoarele: 

  • Efect anti-aging: resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, avand capacitatea de a neutralizeaza radicalii liberi produsi in timpul functiilor zilnice ale corpului, precum alimentatia si exercitiile fizice. Daunele pe care radicalii liberi le provoaca sunt accelerate din cauza stilului de viata neadecvat, asemenea fumatului, o dieta nesanatoasa si ca raspuns la poluarea si toxicitatea mediului.
  • Protejeaza sanatatea cardiovasculara: datorita proprietatii sale antiinflamatorii, resveratrolul ofera protectie impotriva aterosclerozei (manifestata prin ingrosarea arterelor, intrerupand fluxul sanguin), colesterol LDL ridicat, infectii miocardice si cheaguri de sange. Conform studiului Resveratrol and Cardiovascular Diseases, administrarea de resveratrol poate ajuta la imbunatatirea circulatiei, avand si efecte benefice asupra metabolismului glucozei si lipidelor.
  • Protejeaza sanatatea cognitiva: resveratrolul si-a castigat popularitatea deoarece antioxidantii din compozitia sa pot sa traverseze bariera hemato-encefalica, pentru a proteja creierul si sistemul nervos. In urma unor studii, s-a demonstrat ca resveratrolul a crescut considerabil fluxul de sange catre creier, sugerand un beneficiu considerabil pentru functionarea sanatoasa a creierului si efectele neuroprotectoare. 
  • Beneficii pentru diabet: resveratrolul poate reduce hiperglicemia si in acest fel, poate ajuta la prevenirea si ameliorarea obezitatii, dar si a diabetului. 
  • Previne obezitatea: resveratrolul poate ajuta la reducerea greutatii corporale si a adipozitatii.
  • Sustine sanatatea sistemului osos: suplimentele cu resveratrol pot ajuta la mentinerea sanatatii sistemului osos, prevenind astfel deteriorarea cartilajelor. 
  • Protejeaza impotriva infectiilor: avand proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, reveratrolul poate reduce simptomele anumitor infectii si iritatii ale pielii.
  • Protejeaza ficatul: resveratrolul are efecte terapeutice asupra ficatului, ajutand astfel la reducerea depozitelor de grasimi, in acest fel prevenind aparitia fibrozei sau a steatozei hepatice.
  • Protejeaza ficatul: resveratrolul are efecte terapeutice asupra ficatului, ajutand astfel la reducerea depozitelor de grasimi, in acest fel prevenind aparitia fibrozei sau a steatozei hepatice. 
  • Efect anticancerigen: fitonutrientii si antioxidantii au capacitatea de a preveni de aparitia cancerului. S-a descoperit ca resveratrolul poate ajuta la blocarea procesului de carcinogeneza, care favorizeaza apartia si dezvoltarea celulelor tumorale. Produsele GE132 au o formula avansata, bazata pe antioxidanti naturali, printre care si resveratrol, oferind suport sistemului imunitar si cardiovascular. De asemenea, este ideal ca adjuvant in cazul persoanelor care au hiperglicemie sau afectiuni oncologice. 

In concluzie, resveratrolul are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului uman, gratie proprietatilor terapeutice de care dispune. Se poate administra atat terapeutic, cat si profilactic.