Cetone din Zmeura

Cetonele din zmeura sunt compusi fenolici aflati in zmeura rosie, care confera acesteia aroma si parfumul imbietor. Cetonele se gasesc, de asemenea, si in mure sau merisoare. Desi initial, cetonele din zmeura au fost utilizate pentru a adauga o aroma naturala alimentelor si produselor precum inghetata, cola, bomboane, lumanari, cosmetice sau sapunuri, recent au castigat popularitate pentru capacitatea lor de a ajuta la pierderea in greutate.

Numeroase studii au aratat ca cetonele din zmeura pot regla metabolismul, deoarece acestea determina descompunerea mai eficienta a grasimii din celule, fapt ce ajuta organismul sa arda grasimile mai rapid.
Beneficii - Cetone din Zmeura

  • Favorizeaza pierderea in greutate: in urma unor studii, s-a constatat ca cetona din zmeura aduce beneficii in pierderea kilogramelor nedorite, in acelasi timp, ajuta la diminuarea cantitatii de grasime din tesuturile adipoase viscerale. 
  • Stimuleaza arderea grasimilor: cetona de zmeura stimuleaza secretia hormonului care contribuie la eliminarea grasimilor, adiponectina. Prin urmare, cetonele din zmeura actioneaza ca un arzator puternic de grasimi prin transformarea lor in energie. Astfel, cetonele din zmeura promoveaza pierderea in greutate si ofera energie pentru intreaga zi.
  • Confera pielii elasticitate: un grup de cercetatori din Japonia a demonstrat eficacitatea cetonelor din zmeura in imbunatatirea elasticitatii pielii. Ei au descoperit ca atunci cand 0,01% cetona din zmeura este aplicata local pe pielea fetei, aceasta determina o elasticitate crescuta a pielii obrajilor la doua saptamani dupa aplicare. 
  • Stimuleaza cresterea parului: aceiasi cercetatori din Japonia au descoperit ca cetona din zmeura are o structura similara cu cea a capsaicinei, compusul molecular care se gaseste in ardeii picanti. Studiul efectuat de acestia a demonstrat ca 0.01% cetone din zmeura aplicate local au stimulat cresterea parului la soareci la 4 saptamani dupa aplicare.

Cetonele din zmeura pot fi administrate atat profilactic, cat si terapeutic, deoarece acestea ofera o gama larga de beneficii organismului nostru. Aria larga de aplicare le permite astfel sa ofere suport in reglare metabolismului si implicit, redarea energiei, hidratarea pielii si tenului, protejarea firului de par, dar nu numai. 

Daca doriti sa va bucurati de intreg sprectrul de proprietati benefice oferite de cetonele din zmeura, atunci produsele Bionatura Plant sunt alegerea ideala!