Calciu

Calciul este un element esential, gasit in corpul uman si nu numai. Calciul este compus raspandit in multe forme pe planeta noastra, incepand cu oasele si dintii atat ai oamenilor si a multor alte animale, dar se gaseste in anumite straturi ale scoartei terestre.

Calciul osos este folosit ca zona de depozitare, pentru a putea mai apoi sa il elibereze si in fluxul sanguin, atunci cand este necesar. Totusi, calciul nu este necesar numai pentru sanatatea oaselor si a dintilor. Daca organismul nostru detine o cantitate optima de calciu, transmisia nervoasa (sau comunicarea nervoasa intercelulara) este optima. De asemenea, acesta este important pentru coagularea sangelui, secretia de hormoni si contractia musculara. Beneficii - Calciu

Beneficiile calciului pentru organismul nostru sunt nenumarate, dar iata cateva dintre cele mai importante: 

  • Sustine sanatatea oaselor: osteoporoza este una dintre principalele cauze ale fracturilor osoase, afcetant un numar mai mare de femei, decat de barbati, din cauza menopauzei. Aproximativ 99% din calciul din organismul uman se afla in oase si dinti, fiind esential pentru dezvoltarea, cresterea si intretinerea acestora.
  • Regleaza contractiile musculare: cand un nerv stimuleaza un muschi, corpul elibereaza calciu. Calciul ajuta proteinele din muschi sa efectueze activitatea de contractie. Cand corpul pompeaza calciul din muschi, muschiul se va relaxa. In concluzie, calciul ajuta la reglarea contractiei musculare. 
  • Ajuta la mentinerea unei greutati optime: s-a descoperit ca exista o legatura intre aportul sanatos de calciu si o greutate corporala mai mica. Calciul din dieta noastra se leaga de grasimea din sistemul digestiv, favorizand eliminarea acesteia si astfel prevenind o anumita absorbtie a grasimilor. In acest fel, calciul contribuie la scaderea cantitatii de calorii, care provoaca cresterea volumului de grasime din organism.
  • Imbunatateste sanatatea inimii si echilibreaza tensiunea arteriala: calciul ajuta la relaxarea tesuturilor musculare netede, care se gasesc in vene si artere. De asemenea, calciul poate contribui la prevenirea coagularii sangelui si la  reducerea tensiunii arteriale.
  • Previne cancerul: un aport optim de calciu este asociat cu un risc scazut de cancer rectal si de colon. Intr-un studiu denumit Calcium and Cancer Prevention, publicat pe site-ul National Cancer Institute, a aratat ca barbatii si femeile care au avut cel mai mare aport de calciu, atat prin dieta cat si prin suplimente, au prezentat un risc redus de cancer colorectal, comparativ cu cei care au avut cel mai mic aport de calciu.
  • Stimuleaza imunitatea: cu ajutorul calciului, celulele imune se folosesc de nutrientii necesari pentru a alimenta multiplicarea lor, pentru a proteja organismul mai eficient impotriva virusurilor invadatoare. Daca doriti sa beneficiati de toate aceste beneficii si nu numai, suplimentul alimentar Viusid este dedicat pentru a sustine sistemul imunitar, fiind bogat in antioxidanti, glucozamina si alte extracte din plante. 

Calciul este un mineral foarte imortant pentru organismul uman, deoarece este esential in buna functionare a acestuia, dar in special pentru sanatatea oaselor si dintilor.