Bromelaina

Bromelaina este un amestec enzimatic care se extrage din fructul si tulpina plantei de ananas - Ananas Comosus - avand multiple beneficii pentru sanatate, precum: imbunatatirea digestiei, ameliorarea sinusurilor sau reducerea inflamatiei.

Acest amestec de enzime care efecte active in organism. Ingredientele active din bromelaina includ proteinaze si proteaze - enzime responsabile de descompunerea proteinelor in organism.

In medicina traditionala, bromelaina este utilizata ca agent antiinflamator, insa noile cercetari demonstreaza ca aceasta este excelenta ca adjuvant in ameliorarea tulburarilor digestive, in recuperarea post-operatorie, in afectiunile sinusurilor sau bronsite. Studiile au mai aratat ca bromelaina favorizeaza refacerea tesuturilor in cazul unor rani, rupturi musculare sau dupa operatii.


Beneficii - Bromelaina

  • Amelioreaza sinuzita: bromelaina este utila ca terapie de sustinere pentru reducerea simtomelor sinuzitei sau afectiunilor asociate, care afecteaza respiratia si caile nazale. Studii din 2016 au demonstrat ca bromelaina reduce durata simptomelor sinuzitei la copii, poate reduce inflamatia nazala si poate imbunatati respiratia. 
  • Amelioreaza osteoartrita: Un studiu din 2004 a demonstrat ca bromelaina ajuta in ameliorarea simptomelor osteoartritei, datorita efectelor sale antiinflamatorii, reducand durerea si inflamatia de la nivelul articulatiilor.
  • Amelioreaza tulburarile digestive si asigura o buna digestie: fiind o enzima specializata in descompunerea proteinelor din alimente, aceasta ajuta organismul sa absoarba nutrientii intr-un mod mai eficient. Studiile au demonstrat ca reduce inflamatia colonului, reducand secretia de citokine pro-inflamatorii care afecteaza mucoasa intestinala. De asemenea, bromelaina poate reduce efectele unor bacterii care afecteaza intestinul, cum ar fi Escherichia coli și Vibrio holera. Acestea sunt cauze comune ale diareei. Deoarece bromelaina are capacitatea de a repara tesuturile din tractul gastro-intestinal, aceasta este benfica in afectiuni precum diaree, constipatie, inflamatia colonului sau arsuri la stomac.
  • Efecte anticancerigene: potrivit unui studiu publicat in revista Cancer Letters, bromelaina poate avea efecte anticancerigene atat asupra celulelor tumorale, cat si prin ameliorarea inflamatiei din organism si intarirea sistemului imunitar.
  • Contribuie la o recuperare mai rapida dupa interventii chirurgicale si leziuni: avand proprietati antiinflamatorii, bromelaina poate fi o varianta alternativa naturala pentru administrarea calmantelor. Un studiu efectuat pe persoane cu extractii dentare au concluzionat ca administrarea de bromelaina a sustinut ameliorarea ranilor si a contribuit la diminuarea durerii si umflaturilor in urma operatiilor pacientilor. De asemenenea, administrarea bromelainei inainte de o interventie chirurgicala poate reduce inflamatia post-operatorie.
  • Eficienta in pierderea greutatii corporale: enzimele din bromelaina au capacitatea de a creste viteza cu care organismul digera grasimile, ihiband adipogeneza. De asemenea, reduce acumularea de trigliceride.

Bromelaina poate fi administrata atat profilactic, cat si terapeutic, aceasta oferind o gama larga de beneficii organismului, datorita proprietatilor terapeutice care o recomanda. 

Daca doriti sa va bucurati de intreg sprectrul de proprietati benefice oferite de Bromelaina, atunci produsele Bionatura Plant sunt alegerea ideala!