Zeolit

Zeolitul este un mineral natural, vulcanic, format cu milioane de ani in urma, in urma interactiunii dintre lava vulcanilor si apele sarate ale marilor si oceanelor. Zeolitul dispune de mai multe substante nutritive printre care: calciu, magneziu, potasiu, sodiu. Datorita structurii sale microporoase, zeolitul poate absorbi si neutraliza radicalii liberi, amoniacul, metalele grele si alte substante toxice pentru organism.
Clinoptilotitul este singurul zeolit care poate fi utilizat ca supliment alimentar. Se prezinta sub forma unor particule fine, reprezentand elementul esential al tufei vulcanice si sunt considerate cele mai eficiente substante pentru purificarea organismului.

Beneficii - Zeolit

Inca din cele mai vechi timpuri, zeolitul a fost folosit in medicina traditionala chinezeasca si ruseasca, dar si in cultura asiatica, datorita proprietatilor sale terapeutice.

Beneficiile acestuia sunt sustinute de studii stiintifice, ce atesta proprietati unice si deosebite, precum:

 • Detine proprietati detoxifiante: zeolitul si-a castigat popularitatea datorita proprietatilor sale puternic detoxifiante, avand capacitatea de a elimina din organism toate tipurile de toxine: pesticide, erbicide, aditivi alimentari, metale grele si nu numai. Prin capacitatile sale puternic detoxifiante ofera un suport insemnat organismului in toate procesele pe care le desfasoara crescand in acest mod si activitatea sistemului imunitar.
 • Este un puternic antioxidant: zeolitul detine calitati antioxidante, astfel ajutand organismul sa contracareze actiunea radicalilor liberi responsabili de imbatranirea celulara.
 • Previne si elimina intoxicatia cu metale grele si pesticide din organism: la momentul actual, datorita gradului ridiat de poluare prezent atat in apa, cat si in aer si sol, substantele nocive precum plumbul, manganul sau mercurul patrund in organism si pot provoca aparitia unor afectiuni ale sistemului nervos, tumori sau dereglari ale metabolismului. Administrarea de Zeolit este o solutie eficenta de protejare si purificare a organismului, impotriva actiunii factorilor externi nocivi. 
 • Creste rezistenta fizica: administrarea zeolitului diminueaza semnificativ senzatia de oboseala, favorizeaza concentrarea si creste rezistenta organismului la stresul fizic. Din acest motiv, zeolitul a castigat popularitate in randul sportivilor, dar, de asemenea, se recomanda si elevilor/studentilor care isi doresc sa faca fata examenelor cu mai multa usurinta. 
 • Nu este metabolizat de organism: zeolitul nu este doar non-toxic, el nu este nici absorbit de intestin, corpul eliminandu-l impreuna cu tot ce a reusit sa capteze toxic din organism. 
 • Elimina placa bacteriana si tartrul: zeolitul actioneaza eficient impotriva bacteriilor si a altor factori contaminanti din cavitatea bucala si poate fi utilizat sub forma de pudra pentru igiena dentara zilnica. 
 • Contribuie la ameliorarea afectiunilor intestinale: zeolitul are capacitatea de a ameliora/reduce simptomele diareei, dar si a altor afectiuni intestinale, prin echilibrarea florei bacteriene si reducerea inflamatiei. Avand proprietati curative, zeolitul are un puternic impact benefic asupra sanatatii. De asemenea, zeolitul previne dezvoltarea virusurilor de la nivelul tubului digestiv, prevenind astfel infectiile intestinale si digestive. 
 • Ajuta la echilibrarea PH-ului: PH-ul desemneaza concentratia de hidrogen din sange. Un PH normal este alcalin sau bazic, dar niciodata acid. Din cauza stresului, alimentelor de origine animala, a zaharurilor rafinate sau a terapiilor alopate, PH-ul corpului devine acid si poate provoca afectiuni precum: gastrite, pietre la rinichi (calculi renali), constipatie, reflux gastroesofagian, afectiuni hepatice si chiar infectii repetate. Zeolitul, datorita proprietatilor sale antioxidante, mentine PH-ul corpului in parametri corespunzatori. 
 • Ajuta la regenerarea pielii: zeolitul poate fi aplicat pe piele pentru ameliorarea afectiunilor precum: psoriazis, dermatita. 
 • Previne procesul de imbatranire a pielii: zeolitul activat contribuie la sanatatea pielii prin regenerarea si purificarea celulara, iar datorita actiunilor sale antioxidante, combate stresul oxidativ - prevenind imbatranirea pielii. 
 • Este un bun adjuvant in gestionarea afectiunilor canceroase: zeolitul are capacitatea de a diminua simptomele secundare nedorite ale terapiilor oncologice (radioterapie, chimioterapie si citostatice) si poate contribui la stoparea proliferarii celulelor tumorale din organism. 
 • Intareste sistemul imunitar: datorita actiunii sale de purificare si a compusilor activi pe care ii contine, zeolitul este considerat un remediu natural imunostimulant.
 • Ajuta la reducerea riscurilor de infertilitate la barbati. 
 • Ajuta la calmarea starilor de anxietate si depresie.
 • Adjuvant in terapia gutei si acumularilor de uree din organism: ajuta la reglarea nivelului de acid uric din sange.
 • Este excelent pentru sportivii de performanta, deoarece reduce nivelul acidului lactic.

 • Curiozitati - Zeolit 

  • Zeolitul a fost recomandat la scara larga de medicii sovietici in urma exploziei atomice de la Cernobil, pentru decontaminarea radioactiva a corpului uman.
  • De asemenea, acesta este numit de catre cercetatori capcana de metale grele, datorita proprietatilor sale de purificare a organismului.
  • Primele cristale de zeoliti au fost descrise de minele de cupru din Suedia, de catre mineralogul Cronstedt, in 1756.
  • In Asia, zeolitul este supranumit darul zeilor. Celor care isi doresc sa aiba copii li se ofera zeolit, pentru a li se curata corpul de toxine, pentru cresterea fertilitatii si a calitatii spermei.
  • Conform ultimelor cercetari, autismul este favorizat de acumularea de mercur si metale grele din creier. Administrarea de zeolit la pacientii afectati de autism duce la diminuarea vizibila a simptomelor.


  Zeolitul a devenit astfel un suport natural si esential mentinerii sanatatii noastre.

  Aria de aplicare profilactica si terapeutica ii permite astfel sa ofere suport in detoxifierea organismului, redarea energiei si echilibrului metabolismului, gestionarea diferitelor afectiuni inflamatorii sau degenerative si chair in controlul greutatii corporale.

  Prin urmare, daca doriti sa includeti zeolitul in dieta dumneavoastra zilnica, suplimentul alimentar Zeolit Spectrum reprezinta alegerea ideala! Va puteti bucura de toate beneficiile sale terapeutice, de energie si vitalitate pentru intreg organismul.