Vitamina D

Vitamina D reprezinta una din multele vitamine de care organismul nostru are nevoie pentru a-si mentine sanatatea. Vitamina D este produsa in mod natural de organism in momentul in care este expus la soare, in acelasi timp, se gaseste in numeroase alimente precum pestele, ouale sau produsele lactate. 

Vitamina D are mai multe functii importante, insa cele mai importante sunt reglarea absorbtiei calciului si fosforului, dar si stimularea sistemului imunitar.

Administrarea unei cantitati suficiente de vitamina D este importanta pentru cresterea si dezvoltarea oaselor si a dintilor, precum si pentru o rezistenta imbunatatita la anumite afectiuni.Beneficii - Vitamina D

  • Reduce riscul afectiunilor inimii: nivelurile scazute de vitamina D au fost asociate cu un risc crescut de afectiuni de inima, precum hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca si accidentul vascular cerebral. 
  • Sprijinirea sanatatea sistemului imunitar: persoanele care nu au niveluri adecvate de vitamina D ar putea prezenta un risc crescut de infectii si boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoida, diabetul de tip 1 si bolile inflamatorii intestinale.
  • Reduce riscul aparitiei sclerozei multiple: o revizuire din 2018 a studiilor bazate pe populatie a constatat ca nivelurile scazute de vitamina D sunt legate de un risc crescut de scleroza multipla ("Vitamin D and Multiple Sclerosis: A Comprehensive Review").
  • Amelioreaza depresia: vitamina D joaca un rol important in reglarea starii de spirit si in diminuarea riscului de depresie. O analiza efectuata pe 7534 de persoane a constatat ca cei care au experimentat emotii negative si cei care au primit suplimente de vitamina D, au observat o imbunatatire a simptomelor. Un alt studiu numit Fibromyalgia Symptom Severity and Psychosocial Outcomes in Fibromyalgia Patients with Hypovitaminosis D: A Prospective Questionnaire Study, a constatat ca nivelurile scazute de vitamina D reprezinta un factor de risc pentru simptome mai severe de fibromialgie , anxietate si depresie. 
  • Sustine pierderea kilogramelor in plus: intr-un studiu, persoanele cu obezitate care au primit suplimente de vitamina D au pierdut mai multa greutate si masa de grasime decat membrii grupului placebo, care au urmat doar un plan de dieta (Effect of vitamin D supplementation along with weight loss diet on meta-inflammation and fat mass in obese subjects with vitamin D deficiency: A double-blind placebo-controlled randomized clinical trial).
  • Sustine functiile sexuale: vitamina D este cunoscuta pentru efectele sale afrodisiace, marind apetitul sexual. In cadrul unui experiment in care au fost testati 143 de barbati cu diferite grade de disfunctie erectila, cercetatorii au constatat ca majoritatea dintre acestia aveau niveluri scazute de vitamina D. De retinut este faptul ca barbatii cu disfunctii erectile severe aveau un nivel de vitamina D cu 24% mai mic decat in mod normal. Un nivel insuficient de vitamina D poate stimula productia de radicali liberi, astfel este diminuat oxidul nitric, care este un puternic agent vasodilatator, care ajuta vasele de sange sa functioneze corespunzator (explica Alessandra Barassi, autoarea studiului). Astfel, lipsa vitaminei D ingreuneaza vascularizatia peniana, cu efecte negative asupra erectiei. Gama de produse Pro Intense este o elegere ideala daca va confruntati cu disfunctia erectila, fiind conceputa pentru a sustine functiile sexuale barbatesti, imbunatatind potenta si virilitatea.

Vitamina D
are multe beneficii potentiale. Poate reduce riscul anumitor afectiuni, poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit, poate reduce simptomele depresiei si poate ajuta la gestionarea greutatii, astfel, poate fi administrata atat profilactic, cat si terapeutic.