Vitamina B6

Vitamina B6, cunoscuta si sub denumirea de piridoxina, este una dintre vitaminele incluse in familia complexului de vitamine B.

Toate vitaminele din familia B, mai ales Vitamina B6, joaca un rol esential in mentinerea sanatatii organismului nostru. Vitaminele B si-au construit popoularitatea mai ales datorita faptului ca ajuta la mentinerea unui metabolism exhilibrat, sustin functia nervoasa si hepatica, promoveaza sanatatea ochilor si a pielii.

Vitamina B6 ajuta organismul sa produca hemoglobina, care transporta oxigenul in globulele rosii peste tot in corp, ajutand la furnizarea de energie din alimentele pe care le consumam. Vitamina B6 echilibreaza nivelul zaharului din sange, actionand in acelasi timp ca un analgezic natural si imbunatatind starea de spirit. De asemenea, Vitamina B6 creste sinteza anticorpilor folositi pentru protejarea organismului, stimuland astfel sistemul imunitar. Beneficii - Vitamina B6

Vitamina B6 ofera organismului nostru o gama larga de beneficii. Iata-le pe cele mai importante:

  • Sprijina functia creierului: Vitamina B6 este esentiala pentru creierul nostru, deoarece participa la dezvoltarea corecta a creierului si a sistemului nervos. De-a lungul timpului, s-a demonstrat ca deficienta de vitamina B6 influenteaza memoria si contribuie la aparitia tulburarilor cognitive (ALzheimer si dementa). Felul prin care Vitamina B6 influenteaza pozitiv functia creierului, prin controlul nivelurilor de homocisteina. Vitamina B6 joaca, de asemenea, un rol important in producerea de hormoni precum serotonina si norepinefrina, care ajuta la imbunatatirea starii de spirit, a energiei si concentrarii.
  • Amelioreaza simtomele anemiei: deoarece este necesara pentru productia de hemoglobina, care este transportata de globulele rosii in tot organismul nostru, mobilizand fierul. Anemia apare atunci cand in organismul nostru este deficit de glubule rosii, acest lucru ducand la simptomele anemiei (slabiciune, oboseala, dureri si multe altele). Deficienta de vitamina B6 poate duce la aparitia anemiei microcitare, care se caracterizeaza prin celule rosii mai mici si mai slabite decat in mod normal. 
  • Protejeaza sanatatea ochilor: administrarea de vitamina B6 ajuta la prevenirea afectiunilor oculare.
  • Mentine vasele de sange sanatoase: Vitamina B6 este necesara pentru a regla nivelul unui compus din sange, numit homocisteina. Homocisteina este un tip de aminoacid dobandit din surse care contin cantitati considerabile de proteine, precum carnea. Nivelurile ridicate de homocisteina din sange au fost asociate cu  inflamatia  si dezvoltarea afectiunilor cardiace si a vaselor de sange, care pot contribui la producerea unui atac de cord.
  • Imbunatateste starea de spirit: vitamina B6 are un impact semnificativ asupra productiei centrale atat a serotoninei, cat si a neurotransmitatorilor GABA din creier. Acestia compusi importanti controleaza starea de spirit si sunt necesari pentru a preveni  depresia, anxietatea si oboseala cronica.
  • Amelioreaza simtomele artritei reumatoide: nivelurile scazute de vitamina B au fost asociate cu simptomologia artritei reumatoide. Persoanele cui aceasta afectiune prezinta de multe ori deficiente de vitamina B, din cauza inflamatiei care declanseaza simptomele. Suplimentarea de Vitamina B6 ajuta la reducerea simptomelor asociate cu artrita reumatoida.

Vitamina B6 este o vitamina solubila, care joaca un rol foarte important intr-o serie de functii fizice si psihologice. Aceasta este ingredient de baza al suplimentului alimentar Oncoxin, special creat pentru mentinerea echilibrului fiecarei functii a organismului nostru si pentru a preveni/ameliora afectiunile neoplazice sau cele oncologice.