Polygonum

Radacina de Polygonum (Polygonum multiflorum), denumita si radacina Fo-ti (cunoscuta in China in mod traditional ca He-Shou-Wu in China sau ca floare de tuberculi in America de Nord), este o planta originara din China, cunoscuta pentru proprietatile sale tonifiante si revigorante. Aceasta planta este cultivata in Taiwan, Japonia si in unele parti ale Americii de Nord.

In China, radacina de Polygonum a fost utilizata de mii de ani in medicina traditionala, promovand fertlilitatea si virilitatea, prevenirea imbatranirii premature si restaurarea culorii parului. 

Polygonum multiforum contine mai mult de 100 de fitonutrienti diferiti (compusi ai plantelor), printre care flavonoide, glicozide, chinona, fier, zinc, lecitina si stilbene glucozilate cu puternice efecte antioxidante.

Plantei de Polygonum ii este asociata o legenda, care spune ca acum mult timp in urma, foametea a lovit satul unui om sarac, pe nume Domnul He. Deoarece sanatatea lui era precara, nu putea pleca dupa hrana in afara satului, la fel ca ceilalti locuitori. Astfel, Domnul He a adunat plante si radacini salbatice, folosindu-le drept hrana. Printre plantele culese de acesta s-a regasit radacina de Fo-ti, despre care satenii nu stiau ca este comestibila. Treptat, Domnul He s-a insanatosit, parul lui alb a redevenit negru si tenul i s-a luminat. A continuat sa manance radacina de Polygonum si a trait o viata lunga, plina de vitalitate. De aici si denumirea de He Show Wu, care se traduce prin Domnul He cu parul negru.Beneficii - Polygonum

  • Protejeaza functiile creirului: un studiu publicat in noiembtie 2021, in Journal of Ethnopharmacology, a constatat ca radacina de Polygonum multiflorum ajuta la prevenirea imbatranirii creierului. De asemenea, imbunatateste memoria.
  • Sustine sistemul circulator: in medicina traditionala, extractul de Polygonum multiforum este utilizat pentru a reduce factorii de risc pentru afectiunile cardiovasculare, deoarece induce vasodilatatia, scade volumul trigliceridelor, relaxeaza muschiul inimii, reduce colesterolul rau (LDL) si il creste pe cel bun (HDL).
  • Efect antioxidant: celulele noastre se confrunta constant cu radicalii liberi si stresul oxidativ, care duc catre deteriorarea si mutatiile ADN-ului. Radacina de Polygonum previne si amelioreaza efectele genrate de toxicitatea mediului, aditivii alimentari si altor factori nocivi.
  • Tonic pentru ficat: extractul de Polygonum protejeaza celulele hepatice afectate de toxicitatea mediului si radicalii liberi.
  • Sustine imunitatea: planta de Polygonum este eficienta in stimularea sistemului imunitar, protejand organismul de infectii bacteriene si virale. 
  • Favorizeaza regenerarea si cresterea parului: parul deteriorat si rarit poate fi ajutat prin aplicarea locala a Polygonum multiforum, deoarece are capacitatea de a creste atat numarul, cat si dimensiunea foliculilor de par. 
  • Efect laxativ: datorita antracendionelor din compozitia sa, extractul de Polygonum confera un efect laxativ.
  • Efect anti-aging: este cel mai utilizat tonic pentru organism, in medicina traditionala din China, influentand benefic longevitatea si reimprospatand energiile vitale ale corpului.
  • Imbunatateste performantele sexuale: extractul de Polygonum creste randamentul organismului in timpul actului sexual, sustine buna functionare a prostatei, imbunatateste functiile aparatului uro-genital, creste libidoul, regleaza nivelul hormonilor masculini si favorizeaza erectiile calitateive si de durata. Toate aceste beneficii va sunt oferite de gama de produse Tianli, alcatuita din extracte de plante recunoscute pentru efectele lor benefice asupra organului reproducator.

Radacina de Polygonum poate fi administrata atat profilactic, cat si terapeutic, cinste gamei largi de proprietati terapeutice pe care le ofera organismului.