Palmier Pitic

Palmierul pitic, denumit si Serenoa repens sau saw palmetto, este un mic palmier, care creste pana 2-3 m inaltime si este originar din sud-estul Statelor Unite. 

Palmierul pitic este o planta rezistenta care creste extrem de lent si are o viata lunga, unele plante (in special in Florida) se estimeaza ca ar putea avea o vechime de 500-700 de ani. 

Palmierul pitic a fost folosit de nativii americani pentru proprietatile sale nutritive, diuretice, sedative si afrodisiace. La momentul actual, aceasta planta este din ce in ce mai apreciata, fiind integrata cu succes in terapiile alternative, peste tot in lume.Beneficii - Palmier pitic

  • Sustine sanatatea prostatei: Prostata este o glanda mica, care se situeaza intre vezica si organul masculin, la barbati, fiind responsabila pentru mentinerea sanatatii lichidului seminal. De asemenea, un studiu de 15 ani pe 30 de barbati a concluzionat ca administrarea zilnica a 320 mg de extract de saw palmetto poate ajuta la prevenirea cancerului de prostata (15 years' survey of safety and efficacy of Serenoa repens extract in benign prostatic hyperplasia patients with risk of progression).
  • Efect antiinflamator: palmierul pitic contine antioxidantii epicatechina si galat de metil - compusi care previn deteriorarea celulelor, scad inflamatia si protejeaza impotriva bolilor cronice. 
  • Regleaza nivelul hormonului masculin: reglarea hormonului masculin poate influenta mai multe aspecte ale sanatatii (apetitul sexual, starea de spirit, cognitia). Nivelul acestui hormon scade odata cu varsta, iar unele studii afirma ca nivelul scazut al acestuia poate favoriza aparitia afectiunilor cardiace.
  • Imbunatateste functia tractului urinar: palmierul pitic poate ameliora simptomele urinare asociate cu hiperplazia benigna a prostatei (HBP), o afectiune care provoaca o marire a glandei prostatei si duce la scaderea fluxului de urina. In mod similar, un studiu de 24 de saptamani pe 354 de barbati a constatat ca administrarea a 320 mg de extract de palmier pitic a diminuat simptomele HBP si a imbunatatit fluxul urinar, calitatea vietii si functia sexuala, comparativ cu un placebo (Efficacy and Safety of Serenoa repens Extract Among Patients with Benign Prostatic Hyperplasia in China: A Multicenter, Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Trial).
  • Previne caderea parului: Caderea parului este o afectiune comuna care poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv genetica, anumite afectiuni medicale sau modificari hormonale. Palmierul pitic este adesea folosit pentru a echilibra nivelul hormonal si pentru a preveni/ameliora caderea parului. O analiza a 7 studii a constatat ca suplimentele orale si topice cu extract de palmier pitic au imbunatatit calitatea parului cu 60%, au crescut numarul total de fire de par cu 27% si au crescut densitatea parului la 83% (Natural Hair Supplement: Friend or Foe? Saw Palmetto, a Systematic Review in Alopecia).
  • Ajuta la imbunatatirea vietii sexuale: deoarece sustine sanatatea prostatei si regleaza nivelul hormonilor masculini, extractul de palmier pitic ajuta la imbunatatirea functiei sexuale masculine, amplifica libidoul, revitalizeaza organismul si favorizeaza erectiile durabile si de calitate. Gama de produse Pro Intense este special conceputa pentru a veni ca suport in situatiile in care barbatii se confrunta cu disfunctia erectila, fiind o alegere ideala in astfel de cazuri.

Datorita gamei largi de proprietati terapeutice pe care le detine, palmierul pitic poate fi adminisrat atat terapeutic, cat si profilactic.