N-Acetilcisteina

N-acetilcisteina (NAC), este o forma suplimentara a cisteinei - un aminoacid care ajuta organismul sa produca si sa utilizeze antioxidanti protectori. Cu toate ca cisteina se gaseste in multe alimente bogate in proteine, N-acetilcisteina se obtine numai din suplimente.

Organismul nostru poate crea pe cont propriu N-acetilcisteina din aminoaici, in special din metionina si serina, iar din acest motiv, este considerata a fi un aminoacid semi-esential. Beneficii - N-Acetilcisteina

N-Acetilcisteina are numeroase beneficii beneficii pentru organismul uman. Iata-le pe principalele dintre acestea: 

  • Are efect antioxidant si ajuta la producerea glutationului: cele mai importante mecanisme de actiune ale N-acetilcisteinei sunt efectele sale antioxidante si antiinflamatorii. Acestea se datoreaza capacitatii sale de a spori nivelul glutationului, de a elimina radicalii liberi si de a reduce stresul oxidativ, motiv pentru care este recomandat ca tratament potential pentru diferite tulburari rezultate din radicalii liberi de oxigen, cum ar fi bolile hepatice, Alzheimer, Parkinson si chiar cancer. N-Acetilcisteina este un ingredient important din suplimentul alimentar Oncoxin, realizat printr-o reteta unica, bazata pe microeleemnte esentiale, care au efecte antioxidante puternice, astfel incat sa sprijine toat functiile organismului, fiind un adjuvant de nadejde atat in timpul terapiilor oncologice, cat si dupa efectuarea cestora.
  • Ajuta la ameliorarea simptomelor afectiunilor respiratorii: fiind atat un antioxidant, cat si un antiimflamator, N-Acetilcisteina reface nivelul de glutation din plamani si reduce imflamatia cauzata de tuburile bronhice, in tesuturile pulmonare. Persoanele care au afectiuni pulmonare cronice se confrunta inflamarea tesuturilor pulmonare si cu degradarea oxidativa. N-Acetilcisteina, in cazul acestor afectiuni, fluidizeaza mucusul din tuburile bronhice si mareste nivelul de glutation. Mai mult decat atat, N-Acetilcisteina poate ameliora si alte afectiuni pulmonare sau ale cailor respiratorii, precum astmul si afectiunile sinusurilor cauzate de alergii sau infectii.
  • Protejeaza ficatul si rinichii: N-Acetilcisteina joaca un rol important in procesul de detoxifiere al organismului dumneavoastra. De asemenea, poate ajuta la prevenirea efectelor secundare ale medicamentelor si toxinelor din mediu.
  • Contribuie la ameliorarea tulburarilor psihiatrice si dependentelor: N-Acetilcisteina stimuleaza productia de glutamat, un transmitator important al creierului. Glutamatul in exces, in combinatie cu o scadere a nivelului de glutation poate duce la aparitia tulburarilor cerebrale, care se manifesta prin afectiuni precum: tulburare bipolara, schizofrenia, comportament obsesiv compulsiv sau creare/intensificarea dependentelor. In cazul persoanelor cu tulburare bipolara, N-acetilcisteina contribuie la reducerea simptomelor si la imbunatatirea abilitatii generale de a functiona zi de zi.
  • Imbunatateste fertilitatea: stresul oxidativ cauzeaza degradarea celulelor si reduc fertilitatea. Astfel, datorita proprietatilor sale, N-Acetilcisteina imbunatateste fertilitatea masculina si feminina. 
  • Amelioreaza tulburarile metabolice: N-Acetilcisteina imbunatateste sensibilitatea la hormonul produs de pancreas si ii poate ajuta pe cei care sunt predispusi la dezvoltarea tulburarilor metabolice.


N-Acetilcisteina este un aminoacid important pentru organismul nostru, datorita gamei largi de proprietati terapeutice pe care le prezinta.