Moringa

Moringa Oleifera este un specie de arbore din familia Moringaceae. Arborele Moringa este originar din Muntii Himalaya, fiind cunoscut si sub denumirile de copacul vietii sau copacul imortalitatii, datorita proprietatilor benefice de care dispune.

Moringa detine o gama larga de intrebuintari medicinale, frunzele mici si verzi fiind cele mai apreciate si consumate de mii de ani, ca supliment. S-a concluzionat ca Moringa este una dintre cele mai complete plante din punct de vedere nutritiv.

Frunzele de Moringa sunt o sursa excelenta de multe vitamine si minerale, precum Vitamina B6, Vitamina C, fier, beta-caroten, magneziu, riboflavina si proteine. Fiind un aliment atat de complex, este adesea utilizat pentru a preveni si ameliora malnutritia la nivel global.

In tarile occidentale, frunzele uscate sunt vandute ca suplimente alimentare, fie sub forma de pulbere, fie sub forma de capsule.Beneficii - Moringa

  • Puternic antioxidant: antioxidantii sunt compusii care actioneaza impotriva radicalilor liberi din organismul nostru. Nivelurile ridicate de radicali liberi pot provoca stres oxidativ, care este asociat cu afectiuni cronice, precum cele cardiace si diabetul de tip 2. In ompozitia frunzelor de Moringa oleifera se gasesc mai multi compusi antioxidanti (beta-caroten, Vitamina C, quercitina, acid clorogenic). Un studiu efectuat cu subiecti-femei, a constatat ca aministrarea a 1,5 lingurite (7 grame) de pudra de frunze de moringa in fiecare zi, de-a lungul a 3 luni, a crescut considerabil nivelurile de antioxidanti din sange. De asemenea, extractul din frunze de Moringa poate fi folosit si ca si conservant alimentar, deoarece mareste durata de valabilitate a carnii prin reducerea oxidarii.
  • Reduce nivelul zaharului din sange: nivelul ridicat al zaharului din sange poate conduce la afectiuni grave, fiind principala caracteristica a diabetului. Pe site-ul National Library of Medicine a fost publicat studiul Effect of some Indian vegetables on the glucose and insulin response in diabetic subjects, la care au participat 6 persoane cu diabet. S-a constatat ca 50 de grame de frunze de moringa administrare la o masa, a redus nivelul zaharului din sange cu 21%. Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru se datoreaza izotiocianatilor din compozitia frunzelor de Moringa.
  • Reduce inflamatia: inflamatia este raspunsul natural al organismului, atunci cand se confrunta cu infectii sau cu rani, fiind un mecanism de protectie esential, insa, poate deveni o problema majora daca se mentine pe o perioada mai lunga de timp. Din studiul Potential anti-inflammatory phenolic glycosides from the medicinal plant Moringa oleifera fruits, cercetatorii au concluzionat ca izotiocianatii sunt principalii compusi antiinflamatori din frunzele, pastaile si semintele arborelui Moringa.
  • Reduce colesterolul: un colesterol ridicat poate creste riscul afectiunilor cardiace. Studiul The in vitro and ex vivo antioxidant properties, hypolipidaemic and antiatherosclerotic activities of water extract of Moringa oleifera Lam. leaves a concluzionat ca Moringa are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rau din organism.
  • Ajuta in mentinerea sanatatii prostatei: Moringa poate ajuta la prevenirea hiperplaziei benigne de prostata (HBP). Aceasta afectiune devine de obicei mai frecventa pe masura ce barbatii inainteaza in varsta si se caracterizeaza prin marirea prostatei, ceea ce poate ingreuna urinarea.
  • Sustine functiile sexuale: Moringa are capacitatea de a regla nivelul hormonilor masculini si de asemenea, maresc volumul numarului de spermatozoizi. Totodata, Moringa actioneaza si asupra starii de spirit, imbunatatind-o, fapt ce are efecte pozitive asupra apetitului sexual. Gama de produse Tianli inglobeaza toate aceste proprietati terapeutice, venind in ajutorul barbatilor care intampina deficiente erectile.

Moringa, cinste gamei largi de proprietati terapeutice pe care le poate oferi organismului nostru, se poate administra atat terapeutic, cat si profilactic, fiind o adevarata comoara pentru sanatate.