Konjac

Konjac este numele comun al plantei din Asia de Est si de Sud Est - Amorphophallus konjac - fiind un bulb comestibil. De asemenea, mai este cunoscut si sub urmatoarele denumiri: cartof konnyaku, conjaku, limba diavolului, igname de elefan sau palmier de sarpe.

Knjacul isi are radacinile in Yunnan, in China, si este cultivat din Asia de Est si Sud-Est, pana in Japonia, China, Indonezia si Vietnam. Aceasta planta este perena si creste dintr-un corm de pana la 25 de cm, frunzele pot ajunge de pana la 1.3 m, este bipenata si se imparte in multe foliole.



Cormul acestei plante este folosit atat ca leac traditional, cat si ca sursa de hrana - taietei si gustari. De asemenea, in Occident, konjacul este utilizat ca supliment alimentar.

Konjac este folosit pentru a crea faina si jeleu, dar si ca inlocuitor vegan al gelatinei. 

In Japonia, konjacul este cunoscut ca fiind medicinal inca din secolul al VI-lea. In perioada Edo, japonezii importau konnyaku din China.

Beneficii - Konjac

Aceasta planta contine 0 calorii, nu creste nivelul zaharului din sange (precum carbohidratii albi, procesati). De asemenea, este bogat in minerale, vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D si E, zinc, proteine, acid folic si fier.

Principalele proprietati benefice pe care le are konjacul sunt:

  • Efect prebiotic (a nu se confunda cu probiotic): prebioticele provin din fibre vegetale care ajuta in hranirea bacteriilor benefice care se regasesc in intestinul gros sau colon. 
  • Sustine metabolismul: glucomananul are capacitatea de a induce o stare de satietate pentru mai multe ore. Un studiu clinic efectuat pe voluntari obezi a demonstrat ca cei care au consumat produse cu glucomanan pe o perioada de 8 saptamani au reusit sa piarda kilograme. E de mentionat ca voluntarii nu au facut modificari in alimentatia lor obisnuita.
  • Scade colesterolul: fibrele aflate in konjac pot reudce colesterolul (rau) cu aproximativ 10%. Konjacul poate fi adaugat in dieta alaturi de alte alimente care scad colesterolul, precum ovazul, orzul si fasolea. 
  • Reduce nivelul de zahar din sange: "Diabets Care" a publicat studii care au demonstrat ca subiectii care au consumat alimente pe baza de konjac aveau nivelul de zaharuri mai scazut. 
  • Hraneste bacteriile benefice din intestine: amidonul din compozitia glucomananului nu se descompune in tractul digestiv, ci trece in intestinul gros , fiind o un soi de hrana pentru pentru bacteriile benefice.

Konjacul poate fi administrat atat profilactic, cat si terapeutic, aceasta oferind o o gama larga de beneficii organismului, datorita proprietatilor medicinale care il recomanda. Aria larga de aplicare ii permite astfel sa ofere suport in sustinerea tractului digestiv, redarea echilibrului metabolismului, reglarea colesterolului si nu numai.

Daca doriti sa va bucurati de intreg sprectrul de proprietati benefice oferite de konjac, atunci produsele Vita Crystal sunt alegerea ideala!