Indulcitori Naturali Indulcitori Naturali

Cei mai vanduti indulcitori naturali pe baza de stevie - Zero Calorii - Zero indice glicemic!

Indulcitorii naturali pe care ii regasiti in aceasta categorie ofera un suport eficient in gestionarea nivelului de zahar din sange, sunt siguri pentru persoanele cu diabet sau care doresc sa slabeasca. Indulcitorii naturali sunt siguri pentru consum si contin doar ingrediente naturale. Gama este diversa astfel incat puteti alege varianta optima in functie de preferinte, pentru prepararea prajiturilor, torturilor, foietajelor, checurilor, compoturilor, dulceturilor, sucurilor sau pentru indulcirea bauturilor. Indulcitorii naturali detin putere de indulcire asemanatoare cu a zaharului dar cu indice caloric 0.

Se estimeaza ca in medie o persoana consuma 17 lingurite de zahar in fiecare zi si aproximativ 57 de kilograme de zahar adaugat in fiecare an. Nu doar ca foarte multi oameni mananca si beau prea mult zahar, dar si utilizarea indulcitorilor artificiali este in crestere. Din fericire, exista inlocuitori pentru zahar care pot ajuta la diminuarea cantitatii de zahar ingerate. 

Efectele secundare ale consumului excesiv de zaharuri includ diabetul, cariile dentare, obezitatea, afectiunile cardiace, anumite tipuri de cancer si chiar o functionare cognitiva deficitara. 

Exista multi inlocuitori ai zaharului, care reprezinta alternative sanatoase si gustoate la zaharul rafinat. Indulcitorii naturali pot oferi de fapt substante nutritive si, prin urmare, sporesc sanatatea organismului. De exemplu, un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Dietetice Americane a constatat ca inlocuirea zaharului cu indulcitorii sanatosi, inclusiv siropul de artar, mierea sau melasa, va pot creste aportul de antioxidanti si va pot oferi numeroase alte beneficii. 

Indulcitorii naturali sunt cei care pot contine calorii si, de asemenea, furnizeaza o sursa de nutrienti. Mierea, siropul de artar si melasa, toate contin componente benefice, cum ar fi enzime, vitamine, minerale si carbohidrati, pe care corpul uman stie sa le proceseze. 


Beneficii Indulcitori naturali:

  • Ofera proprietati antioxidante puternice, avand abilitatea de a diminua efectele negative provocate de radicalii liberi la nivelul organismului;
  • Promoveaza niveluri sanatoase de zahar in sange si pot ajuta la sustinerea procesului de pierdere in greutate;
  • Pot creste plenitudinea, sprijinind in acest mod un consum redus de alimente;
  • Contribuie la functionarea optima a inimii si sistemului osos;
  • Promoveaza dezvoltarea bacteriilor sanatoase la nivelul intestinului, ceea ce poate induce un risc scazut de diabet si obezitate, precum si imbunatatirea imunitatii si a functiei creierului;
  • Sprijina niveluri optime ale insulinei, colesterolului si trigliceridelor din sange.


Cei mai populari indulcitori naturali si rolul lor:

  • Mierea este un adevarat superaliment, plin de antioxidanti, enzime, fier, zinc, vitamin B6, potasiu si calciu, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, promovand in acelasi timp cresterea bacteriilor sanatoase in tractul digestiv.
  • Stevia este utila in cazul diabetului si mentine un nivel optim de zahar in sange.
  • Zaharul de cocos ofera o incarcare glicemica redusa si un continut bogat de minerale.
  • Siropul de artar reprezinta o sursa semnificativa de mangan si contine calciu, potasiu si zinc, putand sa reduca daunele oxidative si efectele negative ale radicalilor liberi.
  • Melasa cu curea neagra ofera proprietati puternic antioxidante si promoveaza sanatatea inimii si a oaselor.
  • Xylitolul este o alternativa promitatoare la zahar si este lipsit de fructoza, ajutand la imbunatatirea sanatatii dentare si a oaselor.
  • Erythritolul, ca si xylitolul, este un alcool din zahar care nu creste nivelul zaharului din sange, a insulinei, colesterolului sau trigliceridelor.
  • Indulcitorul din Fructe de calugar are zero calorii si ofera efecte antioxidante si antiinflamatorii.
  • Siropul de Yacon poate reduce indicele glicemic, sustine pierderea in greutate si poate diminua riscul cancerului de colon.