Iarba tapului

Iarba tapului (lb. lat. Epimedium grandiflorum, Horny Goat Weed, Chien-Hsieh, Yin-Yang-Hua) este o planta perena din familia  Berberidaceae, care se gaseste in special in Japonia, China si Coreea. 

Iarba tapului ajunge pana la 30 de cm inaltime, are o tulpina de culoare rosie, frunze cazatoare verzi, in forma de inima si cu nuanta usor rosiatica si putin pufoase, iar florile sunt roz, galben, alb sau violet. 

Iarba tapului a fost mentionata in carti de medicina traditionala chinezesti si folosita inca din Antichitate.Beneficii - Iarba tapului

  • Stimuleaza productia de hormoni masculini: icariina din compozitia Epimedium grandiflorum are capacitatea de a stimula productia de hormoni masculini, fapt ce creste nivelul energiei in organism si previne ejacularea involuntara si precoce. Iarba tapului ajuta la optimizarea functiei si performatiei sexuale. De asemenea, imbunatateste starea de spirit si stimuleaza libidoul. Conform medicilor de top care practica medicina traditionala chineza, iarba tapului este cel mai eficient tonic sexual atat pentru barbati, cat si pentru femei.
  • Amelioreaza disfunctia erectila: tot datorita icariinei din compozitia sa, iarba tapului contribuie la mentinerea unei erectii de calitate si durabile. O varianta excelenta pentru a ameliora si preveni disfunctiile erectile este gama de produse Tianli, care a fost conceputa special pentru a servi celor care intampina dificultati in timpul actului sexual, stimuland functia uro-genitala.
  • Imbunatateste functiile neuronale: iarba tapului poate fi utilizata si in ameliorarea depresiei, care poate favoriza aparitia simptomelor difunctiei erectile. De asemenea, compusul iccariina actioneaza ca un neuroprotector. 
  • Previne si amelioreaza stresul: iarba tapului are o actiune benefica asupra hipotalamusului si asupra glandei pituitare, echilibrand functiile suprarenale si metabolice, comportandu-se ca un adevarat adaptogen.
  • Puternic antioxidant: iarba tapului detine o cantitate semnificativa de antioxidanti, astfel ofera protectie impotriva stresului oxidativ.
  • Previne si amelioreaza osteoporoza: icariina poate fi asimilata si ca si compus osteogen in tesutul osos. Conform unui studiu realizat de Universitatea de Medicina Traditionala Chineza din Shanghai, icariina poate contribui la imbunatatirea sistemului osos. 
  • Stimuleaza cresterea parului: cresterea parului depinde de hormoni si de starea scalpului. De cele mai multe ori, hormonii sunt cauza principala a caderii parului. Dat fiind faptul ca iarba tapului echilibreaza nivelul hormonilor masculini, ar putea stimula cresterea parului.

Iarba tapului este o planta medicinala care are o lunga istorie in medicina traditionala chineza, datorita gamei largi de proprietati terapeutice pe care le ofera organismului, cele mai populare fiind proprietatile afrodiziace de care dispune.