Hypoxis minor

Hypoxis minor este un gen de planta perena, cu flori din familia Hypoxidaceae si este originara din Africa, America, Asia si Australia. 

Aceasta planta are frunzele in forma de lance, usor paroase, floarea are 6 petale, in partea superioara culoare galbena, iar in cea inferioara mai albicioasa. Fructul arata ca o capsula si gazduieste cateva seminte mici si uleioase. 


Hypoxis minor este cunoscut pentru efectele sale revigorante, tonifiante si afrodiziace, astfel crescand randamentul in timpul actului sexual, stimuland libidoul si sustinand buna dispozitie.

In medicina traditionala asiatica, Hypoxis minor este utilizat in ameliorarea simptomelor afectiunilor de prostata, fiind un bun atiinflamator. O prostata inflamata va ingreuna urinarea si va cauza discomfort la nivelul aparatului reproducator. Totodata, datorita proprietatilor antiinflamatoare, ajuta in ameliorarea simptomelor provocate de artrita.

Hypoxis minor se regaseste in gama de produse Tianli, conceputa special pentru persoanele care intampina probleme erectile. Formula acestor produse a fost creata cu scopul de a creste randamentul organismului in timpul actului sexual, imbunatatind functiile aparatului uro-genital masculin, sustinand buna functionare a prostatei si crescand libidoul.