AHCC


AHCCActive Hexoze Correlated Compound - este produsul obtinut din miceliul mai multor specii de ciuperci  basidiomicete utilizate in medicina traditionala japoneza. Acest extract a fost obtinut pentru prima data in anul 1987 si este considerat a fi  un supliment cu proprietati antiinflamatoare, imunomodulatoare si antioxidante, bogat în alfa si beta-glucani. 

AHCC contine in mare parte carbohidrati (in proportie de 70%). Comparativ cu carbohidratii din ciuperci si din extractele din ciuperci (care consta in mare parte in beta-glucani), continutul de carbohidrati al AHCC contine cantitati mari (aproximativ 20%) de alfa-1,4-glucani (dintre care aproximativ 30% sunt acetilati), cu  o cantitate mica (aproximativ 2%) de beta-glucani. 

Alfa-glucanii si alfa-glucanii acetilati din AHCC sunt considerati a fi responsabili pentru multe dintre beneficiile acestuia pentru sanatatea organismului nostru.

Actiunea AHCC poate stimula activitatea celulelor Natural Killer (NK), un tip de celula care vizeaza celulele tumorale sau celulele infectate ca fiind virusi. De asemenea, AHCC poate stimula T-celulele ca raspuns imun la adultii sanatosi in varsta, astfel reducand riscul de infectie.Beneficii - AHCC

  • Antioxidant: extractul AHCC are un continut bogat in antioxidanti, astfel ajuta organismul sa elimine radicalii liberi si stresul oxidativ, mentinand sanatatea la nivel celular.
  • Imbunatateste functiile hepatice: ficatul este esential in reglarea metabolismului. Un articol de pe site-ul Memorial Sloan Kettering Cancer Center afirma ca AHCC amelioreaza simptomele cirozei și reduce efectele cronice ale hepatitei.
  • Ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de SIDA: AHCC a fost folosit cu succes in terapia pentru HIV/SIDA si in cazul afectiunilor cu imunodeficienta.
  • Efect canticanerigen: AHCC este utilizat pe scara larga ca imunoterapie complementara in Japonia, in oncologia integrativa. Acest extract are capacitatea de a stopa proliferarea celulelor canceroase, inhibandu-le. AHCC activeaza imunitatea celulara si simultan, reuseste sa activeze toate functiile organismului, stimulandu-l sa se auto-vindece. Acesta consolideaza sistemul imunitar si s-a dovedit eficient in ameliorarea cancerelor si tumorilor de toate tipurile: rinichi, pancreas, testicular, ficat, plamani, stomac, limba, ovarian, mamar si colorectal. S-a remarcat faptul ca AHCC nu numai ca a prelungit durata de supravietuire la persoanele cu cancer hepatic avansat, ci a si imbunatatit parametri calitatii vietii, inclusiv stabilitatea psihicului, starea generala de sanatate fizica si capacitatea de a avea activitati normale.
  • Amelioreaza efectele secundare ale chimioterapiei: AHCC este unul dintre putinii compusi naturali cu un istoric clinic utilizat pentru reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei si radioterapiei (caderea parului, leziuni hepatice, supresia maduvei osoase, greata, varsaturi), oferind o calitate crescuta vietii.
  • Benefic pentru diabetici: AHCC are capacitatea de a regla nivelurile de glucoza din sange si creste sensibilitatea la insulina.
  • Antiinflamator: atunci cand inflamatia devine cronica, aceasta poate deteriora tesutul sanatos. AHCC s-a dovedit eficient in ameliorarea simptomelor artritei.
  • Amelioreaza stresul si oboseala cronica: AHCC reduce productia de glucocorticoizi si scade nivelul de glucoza din sange, astfel imbunatateste dispozitia generala si creste nivelul energiei in organism.
  • Protejeaza sistemul cardiovascular: fiind dezvoltat pentru prima data ca tratament pentru hipertensiune, multi specialisti au raportat un impact pozitiv asupra sanatatii cardiovasculare. Dr. Fred Pescatore, de la Centrul pentru Medicina Integrativa si Complementara din New York, afirma ca AHCC este eficient in prevenirea tensiunii arteriale crescute, induse de stres si deteriorarea inimii, iar Dr. M. Iwamoto de la En-Zan-Kai Medical Corporation, raporteaza actiunea benefica asupra aritmiilor verticulare.

Extractul AHCC poate fi administrat atat terapeutic, cat si proflactic, datorita gamei largi de proprietati terapeutice care il recomanda. 

Daca doriti sa va bucurati de intreg sprectrul de proprietati benefice oferite de AHCC, atunci gama de produse Vita Crystal este alegerea ideala, fiind un producator recunoscut la nivel european pentru calitatea si eficienta produselor elaborate.