Amigdalina-Samburi de caise

Caisele sunt fructe foarte populare, mai ales in Romania, fiind consumate atat crude, cat si uscate. Totusi, putini dintre noi cunosc faptul ca samburii caiselor sunt o adevarata sursa de fibre si micronutrienti, deoarece contin vitamina B17 (cunoscuta si sub denumirea de amigdalina sau laetrila).

Corpul descompune amigdalina in 3 compusi: cianura de hidrogen, benzaldehida si prunasin.

Cianura de hidrogen este principalul compus responsabil pentru beneficiile sale pentru sanatatea organismului uman. De asemenea, se crede ca este principalul ingredient anticancerigen din amigdalina.



Proprietati nutritive - Samburi de caise

Samburii de caise contin o multitudine de substante nutritive foarte benefice pentru organismul nostru:

  • Sunt o bogata sursa de proteine.
  • Contin vitamine, printe care A, B si C.
  • Contin mai multe minerale, in special fier si magneziu.
  • Contin acizi grasi.

Beneficii - Amigdalina

  • Proprietati anticancerigene: samburii de caise contine din belsug vitamina B17 - amigdalina. Amigdalina este considerata a avea efecte benefice in inhibarea celulelor canceroase, stimuland sistemul imunitar sa le elimine din organism. Vitamina B17 a fost izolata pentru prima data in 1950 de catre dr. Ernest Krebs. In momentul in care este digerata, amigdalina se descompune in glucoza, benzaldehida şi cianura de hidrogen - compusii responsabili de stoparea proliferarii si inhibarea celulelor tumorale. Exista 3 studii publicate pe site-ul National Library of Medicine care au demonstrat ca laetrilul poate reduce aparitia tumorilor prin suprimarea genelor care le ajuta sa se raspandeasca. De asemenea, in triburile Hunza din Himalaya nu s-a întalnit niciun caz de cancer, oamenii de acolo fiind mari consumatori de caise, samburi de caise, legume proaspete, cereale nedecorticate. 
  • Imbunatateste digestia: datorita cantitatii ridicate de fibre pe care le contine samburele de caisa, amigdalina contribuie la buna functionare a tractului digestiv. Avand un continut bogat in celuloza si pectina, miscarea peristaltica este stimulata si astfel, simptomele generate de balonare, crampe, diaree sau constipatie sunt reduse. Totodata, micronutrientii si fibrele dietetice sunt benefice si pentru absorbtia nutrientilor in intestin.
  • Imbunatateste memoria: deoarece contine fosfor, miezul samburilor de caise stimuleaza functiile creierului si imbunatatesc memoria. Amigdalina este benefica si in cazul persoanelor cu Alhzeimer, ameliorand efectele degenerative asupra creierului.
  • Previne si amelioreaza afectiunile cardiace: samburii de caise mai contin si acid pangamic, care scade riscul aparitiei afectiunilor de inima. Acesta imbunatateste circulatia cardiovasculara si reduce posibilitatea dezvoltarii afectiunii cardiace ischemice. De asemenea, reduce tensiunea arteriala.
  • Previne imbtatranirea prematura: datorita vitaminelor C si E din compozitia amigdalinei, radicalii liberi vor fi eliminati cu mai multa usurinta din organism, de asemenea, tonusul muscular se va imbunatati.
  • Intareste sistemul imunitar: fiind o sursa de antioxidanti, amigdalina ajuta organismul sa elimine cu mai multa usurinta virusii, bacteriile si infectiile. De asemenea, Vitamina B17 amelioreaza tesuturile deteriorate, avand totodata un rol important in dezvoltarea si protejarea danturii si a structurii osoase. Samburii de caise contin mult fier, astfel sunt benefici si in cazul anemiilor, contribind la cresterea cantitatii de hemoglobina din sange.
  • Previne si amelioreaza litiaza biliara si microlitiaza:  samburii de caise sunt utilizati deseori pentru ameliorarea simptomelor si imbunatatirea functiilor biliare. 

Amigdalina poate fi administrata atat terapeutic, cat si proflactic, datorita gamei largi de proprietati terapeutice care o recomanda. 

Daca doriti sa va bucurati de intreg sprectrul de proprietati benefice oferite de Amigdalina, atunci produsul Onconovical este alegerea ideala, fiind un supliment cu o compozitie din plante 100%, care actioneaza in mod sinergic asupra organismului, avand capacitatea de a preveni si ameliora afectiunile oncologice, tumorale, cardiovasculare si multe altele.